Vi anvender cookies til at måle trafikken på websitet og til at forbedre brugeroplevelsen. Klikker du videre på sitet, accepterer du anvendelsen af cookies. Læs mere
Du er her : Home Tip til C5 - Kender du dette effektive søgeværktøj til C5?

Tip til C5 - Kender du dette effektive søgeværktøj?

Du kender sandsynligvis til at bruge det søgefelt, som er vist øverst i langt de fleste skærmbilleder i C5. Men der er en anden og i mange tilfælde mere effektiv måde at søge på. Et værktøj som lader dig vælge hvilke(t) felt(er), du vil søge i og vælge den specifikke værdi, ord eller interval, du vil søge efter –i næsten alle skærmbilleder. Værktøjet tilgås med genvejstasten Shift + F4.

Sådan gør du - Eksempel 1:
Søgning på én specifik værdi i ét specifikt felt.
For forståelsens skyld anvender vi her det eksempel, at du gerne vil se, hvilke fysiske bevægelser der har været på varen, chokoladedrik 200ml, på en specifik kunde, Byens Café.

  1. Stil dig på varens skærmbillede
  2. Tast Shift + F4
  3. Vælg søgefeltet "kontonummer"
  4. Skriv Byens Café's kontonummer i søgefeltet

Du får nu en liste over, hvornår Byens Café har købt varen chokoladedrik 200ml, og hvor mange stk. de har købt ved hvert køb.

Sådan gør du - Eksempel 2:
Søgning på et interval i ét specifikt felt.
Vi anvender det eksempel, at du ønsker at se en liste over de kreditnotaer, en specifik kunde har fået. Hvis du blot ser på fanebladet ”journal”, får du som bekendt alle bevægelser på kunden –fakturaer OG kreditnotaer, og det kan være svært at bevare overblikket, hvis der er mange posteringer.

  1. Stil dig på debitoren i journal-skærmbilledet
  2. Tast Shift + F4
  3. Vælg søgefeltet "fakturatotal"
  4. Skriv intervallet du vil søge i. Her lader du "fra"-feltet være tomt og udfylder "til"-feltet med 0 kr., således du søger beløb faktureret med mindre end 0 kr. -dvs. kreditnotaer.

Du får nu en liste over alle de kreditnotaer, der er udskrevet på den pågældende debitor.

Vil du vide mere?
C5 Online 2014 - læs mere

 

 

Publiceret 18. november 2013 i kategorien tips
Nøgleord: c5, tips

 

Lignende indlæg