Vi anvender cookies til at måle trafikken på websitet og til at forbedre brugeroplevelsen. Klikker du videre på sitet, accepterer du anvendelsen af cookies. Læs mere

Navision C5 og Dynamics NAV

Du kender måske til økonomisystemet Navision, PC Plus eller Navigator, som var nogle af de største økonomisystemer i verden? Navision bliver ikke længere solgt, udviklet eller serviceret, men navnet Navision anvendes stadig af mange, som betegnelse for den efterfølger, som langt de fleste tidligere Navision-brugere anvender i dag. i 2002 opkøbte Microsoft virksomheden Navision A/S, og med frigivelsen af version 5.0 blev navnet blot ændret til Microsoft Dynamics NAV. Se mere på den nye version af Navision, som altså nu går under navnen Microsoft Dynamics NAV.

Anbefalet artikel: Navision C5 - hvor køber og opgrader man?

Navision i ny forklædning


Microsoft ønskede en samlet betegnelse for alle sine ERP programmer. Navnet Dynamics blev således den betegnelse, Microsoft gav alle sine ERP programmer -herunder altså også Navision. Navison blev som nævnt omdøbt til NAV og går i dag under navnet Dynamics NAV. Siden programmet havde navnet Navision, er der kommet mange forbedringer til Microsoft Dynamics NAV, og du vil derfor opleve forenklede og mere sikre prosseser, lige som programmet er blevet mere fleksibelt og fremtidssikret.
Læs om hvordan NAV 2015 kan hjælpe din virksomhed.

Læs også: Navision webshop, live integration mellem webshop, og dine data i Navision.
C5

Tekniske data om Navision.


Grundstenen til Navision blev udviklet omkring 1984 af danskerne Jesper Balser, Torben Wind og Peter Bang, mens de studerede på DTU. Deres virksomhed hed PC&C Aps, som stod for Personal Computing and Communication. Deres første ERP program hed PC Plus, og blev kendt for en enestående brugervenlighed. Desværre kunne programmet kun håndtere én bruger ad gangen. Derfor lancerede de i 1987 programmet, Navigator, som var en af verdens første ægte client server programmer. I 1989 udkom Navigator version 3, som havde den unikke egenskab, at den kunne tilpasses til den enkelte virksomhed. Med version 3 blev navnet i Danmark også til Navision, og det mere tekniske navn Navision Attain. I 2002 opkøbte Microsoft Navision og programmet går i dag under navnet Microsoft Dynamics NAV (udtales N A V).

Næste: NAV 2015