Blog: Optimér processen fra tilbud til ordre med kalkulationsmodulet - IT Effect

Blog: Optimér processen fra tilbud til ordre med kalkulationsmodulet

Om det er entreprise eller spjæld/service sager, så kan kalkulationsdelen af Byg & Anlægsløsningen hjælpe med at optimere økonomien og lette arbejdsgangene. Når der skal oprettes tilbud, kan brug af standardskabeloner sikre, at man husker alle omkostninger i tilbudsfasen og slipper for dyre overraskelser senere i forløbet. Når kalkulationen og tilbuddet er lavet, kan det nemt omdannes til en ordre, når sagen er blevet din. På denne måde arbejdes der hele tiden i samme system – og det sparer tid.   Det er nemt at danne sig et overblik over sager og tilbud.

FORTRÆKKER DU DET KALKULATIONSPROGRAM DU ALLEREDE HAR?

Sigma Estimates

Har virksomheden allerede et kalkulationsprogram, som I foretrækker, så integrer vi også gerne virksomhedens nuværende kalkulationsprogram med Byg & Anlægsløsningen. Dermed får man det samme indblik i sagerne, som man er vant til. Har virksomheden endnu ikke et kalkulationsprogram, eller ønskes der blot et nyt, så er vi partner med Sigma Estimates og kan derfor integrere til deres kalkulationsprogram.  Med Sigma Estimates er det muligt at lave både for- og efterkalkulationer. Ved brug af forkalkulationer sikres grundlaget for det rette tilbud, mens det med efterkalkulationer bliver synligt, om sagen er forløbet som forventet. Med udgangspunkt i kalkulationerne samles der erfaring til kommende sager og det bliver muligt at undersøge om kalkulationerne holder, og derved om dækningsbidraget og dækningsgraden lever op til forventningerne.   Du kan læse mere om modulet vi kalder ‘tilbud og kalkulation’, som er en del af vores Byg & Anlægsløsning.

LÅS BUDGETTET 

Men hvordan holder man så øje med dækningsbidraget og dækningsgraden undervejs i forløbet?   Med funktionen lås budget, opnås et overblik over, hvordan forholdet mellem budgettet og de faktiske tal ser ud. På denne måde er det muligt at holde øje med, hvornår budgettet skrider, hvis dette skulle være tilfældet.