Blog: Microsoft Dynamics NAV, C5, kursus og hjælp

Microsoft Dynamics NAV, C5, kursus og hjælp

NAVISION, BLIVER DET SOLGT MERE?

Baggrunden for at flere af systemerne nogle gange stadig kaldes Navision, hænger sammen med lidt historie. Tilbage i 90érne var der 2 firmaer i Danmark, som udviklede løsninger til økonomistyring. Den ene virksomhed var: Damgaard Data – (startet af de 2 Damgaard brødre). Den anden virksomhed var Navision – de var omtrent lige store. Efter at have konkurreret i flere år – besluttede de at fusionere. I den næste årrække hedder flere af produkterne Navision, Damgaard mv. lige indtil deres fælles virksomhed blev solgt til Microsoft i starter af 00érne. Herefter er der kommet en klar linje for navnene på produkterne. Nu hedder produkterne Microsoft Dynamics C5, Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX. Det gamle Navision er det som vi i dag kender som NAV.

Hvad er Navision i dag?
I dag kendes Navision som Dynamics NAV

Kan man opgradere sin C5/NAV?
Hvad enten det er det klassiske C5 eller Navision fra den gamle virksomhed som hed Navision – så ja, produkterne kan altid opgraderes.

Er jeg låst med NAV?
Nej, man kan altid komme videre med sit regnskabssystem – hvad enten det hedder C5 eller NAV. Teknikere vil kunne opgraderes dataene til en ny og moderne version. Den klassiske C5 sendes på pension af Microsoft i 2018 – så har du en lejet løsning skal lede efter en anden løsning inden da. Ejer du din licens kan du beholde dit C5, men der kommer ingen fremtidige opdateringer eller support fra Microsofts side.