Blog: Tip til C5: Reducér tastearbejdet ved oprettelse af nye poster

Reducér tastearbejdet ved oprettelse af nye poster

Lad C5 for-udfylde de felter, hvor du ofte indtaster de samme værdier gang på gang. Ved at oprette eksempelvis en “standard”-vare / – debitor / – kreditor undgår du at skulle indtaste de samme oplysninger, hver gang du opretter en ny post.

Sådan gør du:

  1. Opret en ny post (F2) -eksempelvis en ny debitor.
  2. Kald posten “standard” i feltet kontonummer ( eller i feltet varenummer ved en vare osv.).
  3. Udfyld alle de felter, hvor du som oftest vil anvende den samme værdi. Det kunne eksempelvis være, at man som standard tilbyder betalingsbetingelsen “30 dage netto”. Eller at leveringsbetingelserne næsten altid er “Ab lager”.
  4. Når du er færdig med at udfylde alle relevante felter, sætter du et flueben i feltet “standard” (i C5 2012), som de fleste finder på postens faneblad “opsætning”. Har du en C5-version, som er ældre end C5 2012, har du ikke dette felt, og det er ok, så længe du sørger for at kalde posten “standard”.
  5. Næste gang du opretter en ny post, vil du blive spurgt, om du vil anvende “standard”. Klik “ja”. Du skal nu kun udfylde de felter, som er forskellig fra gang til gang. Og du kan selvfølgelig sagtens ændre i de for-udfyldte felter på den nye post. hvis du har behov for det.

Opsæt flere standarder -reducér tastearbejdet endnu mere

Anvender du en C5 2012, kan du oprette flere “standard”-poster på hver type post. Eksempelvis en standard for danske kunder og en standard for udenlandske kunder. Når du opretter en ny post, får du valget mellem dine forskellige standarder. Dette er ikke muligt i ældre C5-versioner.

Ændre i dine standarder så tit du vil

Ændrer I eksempelvis jeres standard betalingsbetingelser fra “30 dage netto” til “Løbende 30 dage”, så ændrer du blot denne værdi i den pågældende standardpost. Fremadrettet vil nye poster nu anvende den netop tilrettede standardpost.