Skift fra NAV til Business Central

Skift fra NAV til Business Central

Hvordan påvirker et skift fra NAV til Business Central din virksomhed? Hvad er forskellen så på NAV og Business Central, hvorfor bør du skifte ERP- system? Har du overvejelser om at skifte ERP-system fra NAV til Business Central, har du sikkert gjort dig en masse overvejelser.  Vi har samlet de væsentligste spørgsmål, som du vil få svar på her:

Webside kontra Program

NAV er et program, der blev udviklet tilbage i midten af 90’erne. Navision er dermed ved at være noget ældre teknologi, som kræver en “fysisk” server og ikke mindst en PC for at kunne anvendes.

Som med alt andet, man skal have andre til at vedligeholde, koster vedligeholdelsen af serveren en masse penge.

Modsat NAV, er Microsoft 365 Business Central et webbaseret program. Programmet kræver således ikke det helt store udstyr for at virke. Den største forskel på NAV og Business Central er derved, at Business Central er 100% digital. Dette gør, at programmet kan anvendes på alle platforme som PC, Mac, mobil, tablet mv.

Du kan med andre ord have dit system lige ved hånden, når du er på farten eller sidder på kontoret, hvor NAV kun kan anvendes på en PC.

Da Business Central er et webbaseret program, bliver alt data opbevaret i en sikret Cloud, som tilgås via en browser. Det betyder, at NAV-serveren derved kan spares væk. Ved NAV Artesa ses det ofte, at systemet er hostet eller ligger på en lokal server. Med Business Central kan disse omkostninger helt spares væk.

Skift fra NAV til Business Central og få optimeret datasikkerhed

Hvis du er tilfreds med at bruge NAV som ERP-system, så vil du uden tvivl også blive helt pjattet med Business Central.

Business Central og NAV minder nemlig meget om hinanden. Alt vedligeholdelse og udvikling af NAV er nemlig flyttet over i Business Central.

Business Central kan derved betegnes som en nyere version af Navision Artesa. Dette betyder dog, at der ikke er udviklet opdateringer til den NAV version, din virksomhed anvender siden Business Central kom på markedet.

Som et program, der skal indeholde en masse følsomt og vigtigt data for din virksomhed, er NAV dermed ikke særligt sikkert. Grunden hertil er, at systemet heller ikke er sikkerhedsopdateret siden. Modsat Navision, bliver Microsoft 365 Business Central opdateret – og herunder sikkerhedsopdateret hver måned.

Og så er det helt uden du behøver at gøre noget. Hvad bedre er, så sker det, uden du overhovedet opdager det. Det kan således være sikker på, at din data ligger yderst sikret i skyen, hvor udefrakommende ikke bare lige kan få fat i dem.

Tilpas Business Central til din virksomhed

De fleste NAV-løsninger har tilretninger, og det giver god mening at få lavet disse tilpasninger. Du kan derved tilpasse systemet, så er skræddersyet til din virksomheder og jeres behov. Systemet er derved med til skabe værdi for din virksomhed.

Teknikken bag tilretningerne i Navision har desværre gjort, at programmet har været svær og ofte meget dyr at opdatere. Med en Business Central Cloud-løsning vil dit system blive opdateret løbende og helt automatisk.

Opdateringerne sker også helt uden, at det går ud over de tilretninger, du har fået lavet i dit Business Central. Du er derfor altid klar til at bruge systemet uden at skulle vente på supporten for hjælp.

Ved at skifte til en moderne Business Central løsning, kan du nemt lave tilretninger og så får du tilmed et ERP-system, der løbende bliver opdateret uden det har ekstra omkostninger for din virksomhed.

Samme funktioner + meget mere

Som bruger af Microsoft Dynamics NAV, vil du helt sikker komme til at kende Business Central i en fart. Genvejstaster og funktioner er nemlig flyttet fra Nav til Business Central.

Der, hvor du vil mærke en forskel er, når du anvender programmet.

Navision er grundet den ældre teknologi begrænset til en PC, da programmet anvender en stor server. Business Central er derimod et mere bredt program, da det fungerer via en browser, og kan derved nemt anvendes fra alle enheder.

I og med at NAV Artesa ikke er blevet opdateret i flere år, vil der naturligvis være funktioner, som ikke støtter op om din virksomhed, hvilket der vil være med Microsoft 365 Business Central.

Idet Business Central er en nyere og dermed mere moderne version af Navision Artesa, vil funktionerne fra NAV også være at finde i Business Central. Der er dog udviklet på disse funktioner, og så er der endda tilføjet nogle nye, hvilket giver dig en bredere palet af muligheder, når det kommer til forretningsstyring.

Funktionerne har med andre ord fået en dybere og bedre “forståelse” for din virksomhed end NAV. Dette giver dig et top-moderne system, der kan bruges til både bogføring og forretningsstyring.

Den digitale tidsalder

Danmark og resten af kloden har igennem de sidste mange år fået sat skub i den digitale tidsalder. Med den hurtige udvikling på området, er der lavet nogle nye tiltag, som har betydning for virksomhederne. Den sidste store ændring var for ganske nylig, da den nuværende GDPR-lov trådte i kraft. Det er derfor helt naturligt, at virksomhedernes bogføring er næste skridt. En ny bogføringslov vil nemlig være gyldig fra 1. juli 2022, som vil træde endegyldigt i kraft 1. januar 2023.

Når den varslede bogføringslov træder i kraft 1. januar 2023, vil det få en stor betydning for virksomhederne. De danske virksomheder skal derved have etableret et digitalt bogholderi inden 1. januar 2023. Det vil sige, at samtlige bilag skal digitaliseres, så de ikke længere er at finde i papirform.

Bilag i papirform som dokumentation for en transaktion vil derved ikke være en gyldig længere. Det er derfor vigtigt, at alle registreringer bliver dateret og henviser til gyldige bilag, så de fremgår digitalt i systemet. Er dette ikke tilfældet, kan det få omkostningsrige konsekvenser for den enkelte virksomhed.

Krav til det digitale system

Som alt andet, der er blevet digitaliseret igennem tiden, stilles der også her krav til den digitale opbevaring af regnskabsmaterialet. For din virksomhed har det den betydning, at der regelmæssigt skal tages en sikkerhedskopi af dit bogholderi, som skal opbevares i op til 5 år.

Det er her, Navision Artesa halter efter – Digitaliseringen. De manglende opdateringer igennem årene gør, at det ikke er muligt med en fuld digitalisering af bogholderiet. Der bliver heller ikke foretaget de påkrævende løbende sikkerhedskopier af systemet. Du kan derfor vælge at tilføje et nyt system til at supplere NAV, men du kan også skifte til et moderne system, hvor alt er samlet på én platform.

Ved at skifte dit ERP-system fra NAV til Business Central, får du og din virksomhed et system, der allerede er klargjort til den nye digitalisering af bogholderiet!

Du får derved en lettere arbejdsdag, da du nemt kan tilpasse de mange nye funktioner i Business Central efter din virksomheds behov. Både på kontoret og ude i felten. Samtidig kan du med ro i maven læne dig tilbage med visheden om, at systemet laver op til reglerne omhandlende en fuld digitalisering af bogholderiet samt kravet om de løbende sikkerhedskopieringer.

Du kan læse mere om den nye bogføringslov her.

Byt til nyt og spar penge

At skifte ERP-system kan for nogle virksomheder godt lyde som en dyr post. Hvad hvis vi fortalte dig, at det behøver det slet ikke være?

Vores dygtige specialiser hos IT-Effect hjælper dig med at flytte fra serverløsningen NAV til en lettere og moderne Cloudløsning i Business Central.

Har du er eksisterende opdaterings-abonnement til NAV, som du troligt har betalt til igennem årene?

Med vores Microsoft kampagne, får du noget for dine penge! Kampagnen “Byt til Nyt” giver dig muligheden for nemt at skifte dit Navision abonnement ud med en licens til MS 365 og samtidig opnå gode rabatter. Dette skyldes, at du blot flytter den eksisterende abonnementsaftale over på en licens til Business Central.

Med et skift fra NAV til Business Central sikre du, at din virksomheds software altid er opdateret med de nyeste funktioner og tendenser – helt uden du behøver at gøre noget. Modsat Microsoft Dynamics Navision, som opbevares på en fysisk server, får du her en fleksibel løsning med Business Central. I har derved altid jeres systemet lige ved hånden. I vil også få adgang til relevante Business Central apps, som gør jeres hverdag nemmere.

Konvertering af data

“Hvad med mine data?” og “Skal de med til den nye løsning?” er de 2 spørgsmål vi oftest får. Svaret er både Ja og Nej. De fleste NAV-brugere vælger at rydde op i deres data, så de får en ren start i det nye Business Central system. Det er dog ikke ensbetydende med, at intet data bliver flyttet over i det nye system. Alt stamdata som jeres kunder, leverandører og varekartotek vil blive overført sammen med finansposter. Derved har du sammenligningstal med på din balance, hvis du ønsker dette. Herudover, bliver åbningsposter overført fra dit gamle NAV system til dit nye Business Central.

Du vil ikke miste noget, ved at skifte fra NAV til Business Central, da vi hos IT-Effect altid går den perfekte løsning for vores kunder. Du bestemmer nemlig helt selv, hvor meget af det gamle data, du vil have overflyttet til det nye system. Derved får du den løsning, som passer bedst til din virksomhed og jeres hverdag.

Du kan således stadig have adgang til det gamle data, og derved få en let overgang, hvor intet data går tabt.

Vi ved, at det for nogle virksomheder kan være en stor sum, når der en gang om året skal betales for en abonnementsordning. Vi giver dig derfor muligheden for at dele den årlige betaling op til månedlig betaling.

Du få således en problemfri overgang fra Navision til Business Central og så bliver alle nuværende fordele flyttet med over. Ydermere vil nye fordele bliver tilføjet. Alt sammen til fordel for din virksomhed.

Hvilke fordele har skiftet fra Navision til Business Central for dig?

  • Alt data lagres i en sikker Cloud
  • ERP-systemet fungerer på alle platforme/ enheder
  • Bedre sikkerhed for din data
  • Månedlige opdateringer
  • Mange funktioner er de samme
  • Lav tilretninger uden det går ud over opdateringerne
  • Klar til den nye bogføringslov
  • Byt NAV-abonnementet ud med Business Central licens, og få rabat

Vil du vide mere?

Vil du høre mere, så book en gratis time med en af vores specialister via linket nedenfor.

Du kan også kontakte os og få en snak omkring dine behov, og hvad vi kan gøre for lige netop din virksomhed.

E-mail: info@iteffect.dk
Telefon: 87 43 10 00

Book en gratis time her