6 ting om Business Central du sikkert ikke vidste

Uanset, om du har brugt Business Central længe, er nybegynder, eller blot overvejer at bruge det, sker der hele tiden ny udvikling på området. Business Central bliver med andre ord hele tiden forbedret og opdateret.

Nedenfor har vi samlet 6 punkter omkring Business Central, som du sikkert ikke har tænkt over i dit daglige brug af systemet.

Nem tilgang med apps

Selvom du sikkert hovedsageligt anvender Business Central via din computer, kan du nemt tilgå systemet fra andre enheder. Det smarte ved Business Central er nemlig, at det er et browserbaseret system. Det betyder, at du nemt kan hente det ned til din PC, Mac, tablet, mobile etc. Det samme gør sig gældende for de tillægsløsninger, der er udviklet til Business Central. Princippet er således det samme, som de apps du henter ned på din mobil. Det er nemt at installere og ikke mindst afinstallere igen.

For at gøre det endnu mere brugervenligt for dig og din virksomhed, kan du nemt hente de forskellige apps ned fra din App-Source. Uanset, om det er Business Central selv eller en af tillægsløsningerne – så længe appen er godkendt af Microsoft, har du nem adgang til dem via appsource.

Der er mange fordele ved at have en browserløsning af et system og ikke mindst at have adgang til appsource.

En af dine fordele er, at du kan drage nytte af, at andre har stået for udviklingen af en masse funktioner. Du kan således nemt begynde at anvende programmet, så snart du har hentet det ned.

Du slipper med andre ord for at bruge tid og penge på at få udviklet alle funktionerne til din virksomhed, da nogle af dem allerede er udviklet, og blot skal tilpasses.

Tilretninger

Et ERP-System, der kan tilpasses din virksomhed vil ikke bare give jer en lettere hverdag – det vil også skabe vækst.

Mange ERP løsninger er kendetegnet ved at der er mulighed for at få lavet tilretninger, så systemet matcher virksomhedens behov.

Tilretningerne var tidligere en begrænsning for virksomhederne, når deres system skulle fremtidssikres. Teknikken bag tilretningerne gjorde det ofte dyrt og ikke mindst besværligt, da systemet ikke kunne opdateres, uden tilretningerne skulle laves på ny.

Dette gav udviklerne ekstra arbejde, og kostede virksomhederne mange penge.

Med en ERP-løsning som Business Central, bliver systemet løbende opdateret, uden du bemærker det, og udviklerne behøver ikke lave dine tilpasninger på ny, da de stadig er i systemet. Der spares derved både tid og penge.

Månedsrapporteringer

Business Central er så meget mere end blot et forretningssystem – det har også økonomien med.

Det er derfor nemt at “work smarter, not harder”, når det kommer til Business Central. De månedlige rapportering er et vigtigt og ikke mindst nødvendigt redskab for en virksomheds økonomiafdeling. Rapporterne giver økonomiafdelingen en status på virksomhedens udvikling.

Excel og andre programmer har i mange år været virksomhedernes fortrukne program til at holde overblikket, men det har heller ikke altid været nemt, og gav en masse manuelt arbejde. Med Business Central er det blevet nemmere at få og vedligeholde overblikke, mens mange af de manuelle processer er automatiseret.

Er du allerede bruger af Business Central, har du sikkert allerede bidt mærke i, at Business Central er skabt til virksomhederne, så de kan få en lettere og mere effektiv hverdag. Der er derfor udviklet en masse værktøjer, som virksomhederne kan anvende – heriblandt finans rapportering (tidligere kendt som kontoskema).

Det kan også være at finans rapporterne allerede er en del af din arbejdsdag, men vidste du, at de har gjort månedsrapporteringerne lettere?

Selvom skemaerne minder meget om et almindeligt regneark, hvor du nemt kan indtaste formler

Brugertilpasninger

Systemet kan anvendes på mange måder, men vidste du, at hele systemet kan tilpasses den enkelte bruger?

Der kan være mange forskellige stillinger og funktioner i en virksomhed. Der kan derfor også være brug for forskellige rettigheder i henhold til brugen af systemet.

Den enkelte bruger kan tilmed tilrette brugerfladen, så systemer, funktioner, oversigter, knapper etc. ligger, som man personligt vil have det, for at have et overordnet overblik over virksomheden.

Microsoft 365 produkter

Vidste du, at Business Central arbejder sammen med andre Microsoft 365 produkter – og så endda helt uden problemer?

Da Business Central er en del af 365 universet, er der en fin kommunikation mellem ikke bare ét, men flere 365 produkter. Et af de mest brugte 365 produkter til Business Central er Excel.

Sidder du med en liste over forskellige poster, som debitorer, varer eller noget helt tredje, som skal trækkes ud af Business Central. Det kan også være, at du har modtaget en Excel-fil med data, der skal ind i Business Central. Bare tanken om at skulle indtaste alt den data i manuelt, kan nemt få en medarbejder til at udskyde lige dén opgave. Det bliver heldigvis ikke tilfældet, når du arbejder i Business Central. I stedet for at bruge tiden på at indtaste listen i hånden, kan du nemt nemt lave en eksport fra Business Central til Excel, men du kan også lave en import fra Excel til Business Central.

Du kan også få systemet til at genkende en faktura eller kreditnota, så den automatisk ryger fra din outlook-mail over i Business Central.

Teamwork

Et af grundprincipperne ved Business Central er, at det skal være nemt at drive en virksomhed. Derfor snakker systemet sammen med dine Office 365 produkter. Det er uanset, om det er Excel, Outlook, SharePoint etc.. Siden 2022 har der dog været tilføjet en ny i 365-familien, som gør hverdagen nemmere.

Microsoft Power Automate hjælper dig med at få dine mange datasystemer til at snakke endnu bedre sammen. Du kan således få automatiseret en masse manuelle arbejdsprocesser.

Power BI

Overskuelighed i virksomhedens data er vigtigt, uanset om du har en lille eller stor virksomhed. Power BI er et tilkøb til Office 365 løsningen, så du kan bygge en bro mellem virksomhedens data og beslutninger.

Ved at give dig et dashboard, der kan skræddersyes til jer. I får derved et grafisk flot og overskueligt overblik over de analyserede data.

Ja mulighederne er mange, når det kommer til samarbejdet mellem de forskellige Microsoft 365 produkter.

Andre systemer

Der er ingen grund til at udvikle den dybe tallerken, når andre allerede har gjort det.

Modsat mange andre ERP-systemer er Business Central udviklet til at skulle snakke sammen med andre programmer og systemer. Det er dog forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilke system-løsninger, der snakker sammen med Business Central. Løsningen afhænger nemlig af branchen og virksomhedens størrelse samt virke.

Fælles for systemerne er, at du stort set ikke bemærker dem i din arbejdsdag.

Continia

Continia har udviklet software siden 1990, og er derfor specialister, når det kommer til Dynamics. Deres mange års erfaring giver dig og din virksomhed giver dig en god løsning til forskellige administrative processer.

Continia kan på mange måder betragtes som en “usynlig” partner, da man ved første øjekast ikke tænker over, at det er et andet system.

Du slipper som bruger for alt besværet. når programmerne skal snakke sammen, da datahåndteringen sker systemerne imellem. Det finansielle skal således kun håndteres et enkelt sted.

KlarPris

Henter du dagligt kost- og salgspriser, varenumre, beskrivelser etc., så gør du helt sikkert brug af KlarPris. Dette fantastiske værktøj hjælper med at holde dig ajour med dagens priser på markedet.

KlarPris er en fuld-integreret løsning, hvor der ikke er problemer med kommunikationen mellem systemerne.

Sigma

Modsat Continia er Sigma en synlig partner til dit Business Central.

Sigma er en brugervenlig og fleksibel medspiller, når det kommer til kalkulationer og hurtige udregninger, der er til at stole på.

Så er du projektleder, og laver du udregninger, er Sigma helt sikkert et af de systemer, du anvender i det daglige. Noget andet smart ved Sigma er, at du kan importere dataen fra Sigma til det Business Central, og det vil knytte sig til de enkelte sager. Helt automatisk.

I dag, så starter kalkulationen i Sigma – hvorefter den hentes direkte ind i Business Central. Herfra kan den med det samme ses i vores timeregistrering
Lars Damgaard, Projektleder
Erling Jensen

Mit IT-Effect

Der er udviklet mange systemer, der kan snakke sammen med dit Business Central. Vores Mit.iteffect.dk er ingen undtagelse. Mit.iteffect.dk er en platform, der er er “bygget” udenpå dit ERP-system.

Med Mit IT-Effect får du et mellemled imellem dit system og virksomhedens ansatte. Du får hurtig adgang til at styre nogle af virksomhedens administrative processer. Det hele er dermed ved hånden.

Mit.iteffect. dk består af 3 “overområder”, der alle kan inddeles i mindre moduler.

  • Timeregistrering
  • Opgavestyring
  • Dokumenthåndtering

 

B2B webshop

E-handel er og bliver en stor del af danskernes handlemønster, og det gælder også, når de er på arbejdet.

Vi hos IT-Effect ved derfor, at det er vigtigt med en brugervenlig webshop, der samtidig gør jeres hverdag lettere.

Ved at snakke direkte sammen med Business Central, slipper du for at skulle vedligeholde data flere steder, da webshoppen automatisk trækker den nødvendige data fra systemet. Du har således et live-billede på hjemmesiden, af det du ser i systemet.

Du kan læse meget mere om vores B2B-shop her.