Fra NAV til Business Central. (Miniguide): 13 ting, du skal vide

Sagsstyring: Få 100% styr på igangværende arbejder

”Jeg går snart ud af mit gode skind!”

Sådan starter min samtale med Gitte, en regnvåd novemberdag i et halvmørkt kontorlokale.

Gitte er økonomiansvarlig i byggebranchen. Jeg har sat Gitte stævne for at undersøge, hvad de bøvler med i dagligdagen.

Og der er tydeligvis noget, der går Gitte på.

”Vi kan ikke se alle de nødvendige detaljer på sagerne i vores økonomisystem. Det er fx svært at se, hvor langt vi er i processen på totalentrepriser og det er vildt frustrerende”, fortsætter Gitte.

træt kvinde

Frustrationen er helt normal. Sådan er det – desværre – for rigtig mange projektledere og økonomiansvarlige i byggebranchen.

Mangler du, lige som Gitte, en større detaljegrad på din sagsstyring af igangværende arbejder? Eller mangler du at kunne se, hvor langt I er i processen med totalentrepriser?

Mange andre har det på samme måde.

Faktum er:

Det ER svært at holde overblik over alle detaljer og få alt med på de enkelte sager, uanset hvilket ERP-eller økonomisystem, du bruger. For disse programmer er ikke udviklet til at tage højde for byggebranchens behov for detaljerigdom.

Det kræver et decideret sagsstyringsmodul til branchen.

Men heldigvis er der en løsning.

Til Microsofts NAV/Business Central kan I nemt tilknytte appen Byg & Anlæg. Denne app er udvidet sagsstyring der er udviklet til og med fagfolk fra branchen for netop at imødekomme en nemmere sagsstyring. Det betyder, at der er taget højde for de mest gængse udfordringer med sagsstyring i byggebranchen.

Du får et sikkert overblik over den løbende økonomi på sagen. Så kan du opdage eventuelle uforudsete udgifter hurtigst muligt, så I kan reagere i tide, inden sagen begynder at skride. Dine fordele er:

 • Efterkalkulation på tværs af sager
 • Løbende beregning af dækningsbidrag/dækningsgrad
 • Nem håndtering af ekstraarbejder
 • Få styr på hovedsager og undersager i ét samlet overblik
 • Træk lister på igangværende arbejder
 • Se hvor langt I er med totalentrepriserne

Få bedre styr på kommende, igangværende og afsluttede sager

Ville det ikke være skønt, hvis du kunne se hovedsager og undersager i ét samlet overblik direkte i økonomisystemet? Hvis du både kunne følge med i udviklingen på igangværende sager og se status på kommende og afsluttede sager?

Hvis du nemt kunne splitte omkostninger og dele dine entrepriser op i fagområder, så I nemmere kunne håndtere udgifter og indtægter pr. område? Og hvis du nemt kunne trække rapporter på igangværende arbejder og straks få et her-og-nu økonomisk overblik på dine hovedsager og undersager?

Det kan du!

Få 100% styr på budgettet

Med den udvidede sagsstyring Byg & Anlæg får du nemmere ved at bevare overblikket og holde styr på det oprindelige, aktuelle og forventede budget plus dækningsbidrag og dækningsgrad. Med få klik kan du skifte mellem de forskellige sager. Her kan du se udgifter og indtægter helt ned på opgaveniveau. Det betyder, at du altid er up-to-date med både økonomien og processen på dine sager.

Straks I bogfører forbrug på sagskladden, kan I se det på sagen. Det gælder både for forbrug af timer, maskinel eller materialer.

Det er med til at sikre, at omkostningerne på en enkelt sag ikke løber løbsk uden du er klar over det

Er der noget, du skal tage hånd om?

 

Hovedsager og undersager samlet

”En af de helt store udfordringer (i bygge- og anlægsbranchen) er, at det er svært at følge med i hvor langt vi er i processen med hovedentrepriserne”, pointerer Gitte.

”Vi har behov for et system, der både kan håndtere den samlede entreprise og undersager”.

Heldigvis kan jeg hjælpe Gitte.

I Business Central har hver enkelt sag tilknyttet en række sagsopgaver. Disse sagsopgaver kan I definere meget specifikt eller mere generelt. Alt efter hvad der giver mest mening for jer.

De udvidede sagsoplysninger gør det også langt nemmere for jer at beskrive de enkelte dele på sagerne og vælge de rigtige jobtyper m.m.

Med de udvidede sagsoplysninger, kan I nemt se, hvilke enkelte sagsopgaver der trækker de største omkostninger. Er der nogle steder, hvor der er overforbrug?

 • Har I brugt længere tid end først antaget på at etablere fundamentet?
 • Eller har I brugt for langt tid på at rive den gamle bygning ned?

Den udvidede sagsstyring er med til at hjælpe jer med et præcist overblik over sagernes økonomi. Se det som et understøttende værktøj til at få en bedre bundlinje. Hold styr på:

 • løbende økonomi (inkl. dækningsbidrag og dækningsgrad)
 • forbrug af timer og materialer på hver sagsopgave
 • forkalkulation
 • mandskab til rådighed
 • Planlagte opgaver
 • dokumenter og bilag
 • ekstraarbejde
 • indkøb