Skift fra C5 til Business Central

Overvejer du at skifte fra C5 til Business Central, har du sikkert gjort dig en masse overvejelser. Hvad er forskellen på C5 og Business Central, og hvorfor skal du skifte ERP- system? Det er væsentlige spørgsmål, som du vil få svar på her:

Program kontra website

Forskellen mellem C5 og Business Central ligger ikke kun i udseendet, men også i teknologien.

C5 er et program, der er udviklet tilbage i midten af 90’erne, hvilket gør det til en ældre teknologi. Dette betyder, at C5 har brug for en fysisk server og en PC til at kunne anvendes. En server, der koster mange penge at vedligeholde.

Modsat C5, er Microsoft 365 Business Central et webbaseret program. Det kræver derfor ikke det store udstyr for at virke. En væsentlig forskel på C5 og Business Central er således, at Business Central er 100% digital og kan derved anvendes på alle platforme. Dette gælder således PC, Mac, mobil, tablet mv., hvor C5 kun kan anvendes på en PC.

Da Business Central er et webbaseret program, bliver alt data opbevaret i en sikret Cloud, som tilgås via en browser, og C5-serveren derved kan spares væk. Ved C5 ses det ofte, at systemet er hostet eller ligger på en lokal server. Med Business Central kan disse omkostninger spares væk.

Skift fra C5 til Business Central og få optimeret datasikkerhed

Hvis du er tilfreds med at bruge C5 som ERP-system, så er det fint. Ulempen er dog, at du står meget usikkert, når det kommer til sikkerheden af din data.

Da Microsoft Dynamics C5 er et ældre program fra 90’erne, er der ikke blevet udviklet på det i mange år. Udviklingen – og dermed opdateringerne ophørte således i 2013.

Af et program, der skal indeholde en masse vigtigt og følsomt data for din virksomhed, er C5 dermed ikke særligt sikkert. Dette skyldes, at systemet heller ikke har fået en sikkerhedsopdatering siden 2013. Modsat C5, bliver Microsoft 365 Business Central opdateret – og dermed sikkerhedsopdateret hver måned. Og det er helt uden du skal gøre noget. Endnu bedre er, at det sker, uden du overhovedet opdager det. Det betyder, at du kan være sikker på, at din data ligger sikret i skyen, hvor udefrakommende har meget svært ved at få fat i dem.

Tilpas Business Central til din virksomhed

De fleste C5 løsninger er kendetegnet ved at have tilretninger, hvilket giver god mening at få lavet, da systemet så er skræddersyet til din virksomheder og jeres behov, hvilket er med til at skabe værdi for virksomheden.

Desværre har teknikken bag tilretningerne gjort, at C5 har været svær og ofte meget dyr at opdatere. En Business Central Cloud-løsning vil dog løbende og helt automatisk blive opdateret. Dette er helt uden, at det går ud over de tilretninger, du har fået lavet i dit Business Central. Så er du altid klar til at benytte systemet uden at skulle vente på supporten for hjælp.

En moderne Business Central løsning kan både have tilretninger og løbende blive opdateret uden ekstraomkostninger for din virksomhed.

Klar til den nye bogføringslov

Microsoft Dynamics C5 er kendt for at være et rigtig godt bogføringssystem, hvor Business Central bedre kan betegnes som et forretningssystem. Idet C5 ikke er blevet opdateret siden 2013, vil der helt naturligt være funktioner, der ikke støtter op om virksomheden, som der vil være med Microsoft 365 Business Central.

Som et forretningssystem, vil Business Central støtte op om funktioner som tilbudsmodul, anlægsmodul, lagerstyring etc.. Disse funktioner har dybere og bedre “forståelse” for din virksomhed end C5. Dette giver dig et top-moderne system, der kan bruges til både bogføring og forretningsstyring.

Da Danmark og resten af Moder Jord er ved at komme ordentligt igang med den digitale tidsalder, er der lavet en masse nye tiltag, der har betydning for virksomhederne. Den sidste store ændring var den nuværende GDPR-lov, så det er helt naturligt, at næste skridt vil være virksomhedernes bogføring. En ny bogføringslov vil således være gyldig fra 1. juli 2022, og vil efterfølgende træde i kraft 1. januar 2023.

Skulle den varslede bogføringslov træde i kraft 1. januar 2023 betyder det, at danske virksomheder skal have etableret et digitalt bogholderi inden da. Det vil sige, at alle bilag skal digitaliseres, så de ikke længere er at finde i papirform.

Bilag i papirform vil således ikke være en gyldig dokumentation for en transaktion længere. Det er derfor vigtigt, at registreringer bliver dateret og henviser til gyldige bilag, så de fremgår digitalt i systemet. Er dette ikke tilfældet, kan det få omkostningsrige konsekvenser for den enkelte virksomhed.

Krav til det digitale system

Som alt andet, der bliver digitaliseret, stilles der krav til den digitale opbevaring af regnskabsmateriale. Dette betyder, at der regelmæssigt skal tages en sikkerhedskopi, som skal opbevares i op til 5 år.

Det er her, C5 halter efter – Digitaliseringen. De manglende opdateringer gør, at det ikke er muligt med en fuld digitalisering af bogholderiet. Det gør også, at der ikke bliver foretaget løbende sikkerhedskopier af systemet. Du kan derfor vælge at tilføje et nyt system som hjælp til C5, men du kan også skifte til et system, der har det hele samlet på én platform.

Ved at skifte dit ERP-system fra C5 til Business Central, får du og din virksomhed et system, der allerede er klargjort til den nye digitalisering af bogholderiet! Du får derved en lettere hverdag, da de mange nye funktioner i Business Central nemt kan tilpasses din virksomheds behov på kontoret og ude i felten. Samtidig kan du med ro i maven læne dig tilbage med visheden om, at systemet lever op til reglerne med en fuld digitalisering af bogholderiet samt kravet om de løbende sikkerhedskopieringer.

Byt til nyt og spar penge

At skifte ERP-system kan godt lyde som en dyr post for din virksomhed, men hvad hvis vi fortalte dig, at det behøver det ikke være?

Vores kompetente personale hos IT-Effect kan hjælpe dig med at flytte fra serverløsningen C5 til en lettere Cloudløsning i Business Central – helt uden omkostninger.

Har du allerede et opdaterings-abonnement til C5, som du troligt har betalt til igennem årene? Med vores Microsoft kampagne, får du noget for pengene. Med kampagnen “Byt til Nyt” kan du nemt skifte dit C5 abonnement ud med en licens til MS 365 og opnå gode rabatter. Dette skyldes, at du blot flytter abonnementsaftalen over på den nye licens.

Ved at skifte fra C5 til Business Central sikrer du, at jeres software altid er opdateret med de nyeste tendenser og funktioner – helt uden du behøver at gøre noget. Modsat Microsoft Dynamics C5, der opbevares på en fysisk server, får du her en fleksibel løsning. Derved har I altid systemet lige ved hånden. Du og dine ansatte vil også få adgang til relevante Business Central apps, der gør jeres hverdag nemmere.

Konvertering af data

 

De 2 store spørgsmål, vi oftest får er “Hvad med mine data?” og “Skal de med til den nye løsning?”. Svaret er både Ja og Nej. De fleste brugere vælger at rydde op i deres data, så de får en ren start i det nye system. Det betyder dog ikke, at intet data bliver flyttet over i det nye system. Alt stamdata som kunder, leverandører og varer vil blive overført sammen med finansposter. Derved kan du have sammenligningstal med på din balance, hvis du ønsker dette.

Hos IT-Effect går vi altid efter den perfekte løsning for vores kunder. Derfor vil du ikke miste noget, ved at skifte fra C5 til Business Central. Du bestemmer nemlig selv, hvor meget af det gamle data, der skal overflyttes til det nye system. Derved får du den løsning, der passer bedst til din virksomhed og jeres hverdag.

Du kan derved stadig have adgang til det gamle data, så du kan få en let overgang og intet data går derved tabt.

Vi ved, at det kan være en stor sum for nogle virksomheder, når der en gang om året skal betales for en abonnementsordning. Derfor giver vi dig muligheden for at dele den årlige betaling op på månedlig basis.

Du får derfor en problemfri overgang fra C5 til Business Central og så bliver alle nuværende fordele flyttet med over, og nye fordele bliver tilføjet. Alt sammen til fordel for din virksomhed.

Hvilke fordele har skiftet fra C5 til Business Central for dig?

  • Alt data lagres i en sikker Cloud
  • ERP-systemet fungerer på alle platforme/ enheder
  • Bedre sikkerhed for din data
  • Månedlige opdateringer
  • Lav tilretninger uden det går ud over opdateringerne
  • Få meget mere end et bogholderisystem
  • Klar til den nye bogføringslov
  • Byt C5-abonnementet ud med Business Central licens, og få rabat

Vil du vide mere?

Vil du høre mere, så book en gratis time med en af vores specialister via linket nedenfor.

Du kan også kontakte os og få en snak omkring dine behov, og hvad vi kan gøre for lige netop din virksomhed.

E-mail: info@iteffect.dk
Telefon: 87 43 10 00

Book en gratis time via formularen her